Gjorde denhär lite julinspirerade kycklinggryta med apelsin för några dagar sen. Riktift gott faktiskt med lite citrus smak i gryta!
KYCKLINGGRYTA MED SMAK AV APELSIN OCH ROSMARIN
4 port
Ingredienser:
400 g kyckling
1-2 apelsiner
några kvistar färsk rosmarin
2 msk strösocker
solrosolja
1 gul lök, finhackad
1/2-1 msk balsamicovinäger
1 höns-buljongtärning
ca. 2 dl matlagningsgrädde
- Börja med att bryna sockret och en klick olja. Det går snabbt undan och det gäller att inte BRÄNNA sockret så att det blir svart.
- Sedan i med löken, så att den mer eller mindre blir karamelliserad.
- Bryn sedan kycklingen (delad till mindre filé bitar) med i pannan tills den fått fin färg. Pressa 1-2 apelsinen och häll över kycklingen, samt balsamicovinäger och buljongen. Banka med översidan av ett knivblad på de färska rosmarin bladen (för att smaken ska komma fram) och sätt med i grytan. Sänk värmen och låt stå och småputtra en kort stund.
- Salta och peppra och häll i grädden. Smaka av med eventuellt mer apelsinsaft, salt och peppar.
- Garnera med lite rosmarin och några tunt skurna apelsinskivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar