28 december 2014

APELSIN KYCKLING




Gjorde denhär lite julinspirerade kycklinggryta med apelsin för några dagar sen. Riktift gott faktiskt med lite citrus smak i gryta!

KYCKLINGGRYTA MED SMAK AV APELSIN OCH ROSMARIN
4 port

Ingredienser:
400 g kyckling
1-2  apelsiner
några kvistar färsk rosmarin
2 msk strösocker
solrosolja
1 gul lök, finhackad
1/2-1 msk balsamicovinäger
1 höns-buljongtärning
ca. 2 dl matlagningsgrädde

  1. Börja med att bryna sockret och en klick olja. Det går snabbt undan och det gäller att inte BRÄNNA sockret så att det blir svart.
  2. Sedan i med löken, så att den mer eller mindre blir karamelliserad.
  3. Bryn sedan kycklingen (delad till mindre filé bitar) med i pannan tills den fått fin färg. Pressa 1-2 apelsinen och häll över kycklingen, samt balsamicovinäger och buljongen. Banka med översidan av ett knivblad på de färska rosmarin bladen (för att smaken ska komma fram) och sätt med i grytan. Sänk värmen och låt stå och småputtra en kort stund. 
  4. Salta och peppra och häll i grädden. Smaka av med eventuellt mer apelsinsaft, salt och peppar. 
  5. Garnera med lite rosmarin och några tunt skurna apelsinskivor. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar