3 maj 2015

BRÄSERADE OCH FYLLDA KYCKLINGLÅRFILÉER





Några veckor sedan gjorde jag denna rätt, vilken var över förväntan gott. Tog sin lilla tid, men väl värt väntan och omsorgen.

BRÄSERADE OCH FYLLDA KYCKLINGLÅRFILÉER
 4 personer

ingredienser:

Fyllda kycklinglårfiléer:
600 g kycklinglårfiléer
1 dl riven parmesanost
1 stor schalottenlökar
1 riven vitlöksklyfta
1 ägg
0,5 dl bladpersilja
2 stora nypor färskhackad timjan
svartpeppar
olivolja och lite smör till stekning

Sås:
100 g tärnad bacon
2 schalottenlökar (finhackade)
2-3 vitlöksklyftor (rivna)
4 dl kryddigt rött vin
1 knorr find du Chef kycklingfond
1 burk krossade tomater
1/2 burk passerade tomater
2 lagerbld
svartpeppar
olivolja

  1. Börja med att göra fyllningen till lårfilérna genom att blanda parmesanost, schalottenlök, vitlök, persilja, timjan, ägg och svartpeppar efter smak och tycke. Banka sedan ut kycklingfiléerna. Fördela fyllningen jämt mellan filéerna, rulla ihop dem och fäst dem med tandpetare eller bindtråd. 
  2. Hätta upp olivolja och lite smör och bryn de fyllda kycklingfiléerna tills de fått en fin yta. Ställ sedan kycklingen åt sidan (spara stekspadet också). 
  3. Fräs den tärnade baconen och tillsätt sedan löken och vitlöken tillsammans med lite olivolja. Häll över vinet och låt de bräseras med löken och baconen tills ungefär hälften av vätskan reducerats. 
  4. Tillsätt tomatburkarna, fonden, lagerblad och kycklinglårfiléerna (tillsammans med eventuellt stekspad och fyllning som ramlat ut).
  5. Låt allting småputtra upp mot 45 min. (späd eventuellt ut med lite vatten ifall såsen tjocknar för mycket)
  6. Smaka av med salt och svartpeppar och servera det med pappardelle, färskriven parmesan och ett gott glas rödvin. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar