20 december 2015

CHRISTMAS SALAD WITH POMEGRANATE AN TWO DIFFERENT CABBAGESNu är det inte många dagar att räkna ner på fingrarna till jul längre. Jag har jobbat extremt mycket i december och har därför inte haft tid med uppdateringar. Inte tid för mycket alls faktiskt. Inte ens tid att hinna ta in en av de högtider jag gillar mest. Julstämningen har liksom blivit tvingad åt sidan.
Efter en ledig helg känner jag dock att jag äntligen kan slappna av lite och bara andas in. Och vet ni, det luktar granbarr, stearin och pepparkakor.

Gjorde denna vintersallad med två sorters kål till lunch. Älskar kål och tänker obehindrat strö kålblad runt mig under hela julen.

SALLAD MED TVÅ SORTERS KÅL OCH GRANATÄPPEL
Finns inga anvisningar till mängder här, efter smak och tycke bara.

Ingredienser:
Brysselkål
Grönkål
Granatäppelkärnor
Spenat
Gula körsbärstomater
Mandlar
Vitlök
Kanel
Olivolja
Salt och peppar


  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala bort de yttersta, fula, bladen på brysselkålen. Det lättaste är att "rulla" bort dem med hjälp av tummen. Halvera sedan kålen.
  2. Blanda olivolja med en pressad vitlöksklyfta och kanel och rör om med en gaffel. Häll den smaksatta oljan över brysselkålen, salta, och rör om ordentligt. Bred ut kålen på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca. 15 min.
  3. Under tiden: Bryt grönkålen (bara blad, ingen stjälk) i lagom stora bitar och vänd runt dem i samma bunke som brysselkålen och oljan rördes runt i. Grönkålen kräver väldigt lite olja, så det räcker med det som finns kvar efter brysselkålen. Salta.
  4. Strö sedan mandlar och grönkål över brysselkålen och rosta i ytterliga ca 5-10 min. Håll ett öga på grönkålen, den bränns snabbt.
  5. Blanda sedan kålen, mandlar, spenat och tomater och strö slutligen ordentligt med granatäppelkärnor över. 
  6. Jag gjorde även en snabb, kall sås till genom att blanda en klick hemgjord, stark, grovkornig senap med soyghurt (yoghurt på soja) och lite salt och peppar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar