28 december 2015

VEGAN CHOCLATE TRUFFLES WITH ROM, SEA SALT AND COCOS


Årets julgodis blev dessa goda chokladtryfflar med bl.a. rom, havssalt och kokos som smaksättning. Detta var verkligen sjukt enkelt och det behövs endast två ingredienser (!). Slutresultatet smakar lyxigt.

VEGAN TRYFFLAR
ca. 20 st

Ingredienser:
200 mörk choklad
2 dl havregrädde


  1. Hetta upp havregrädden i en kastrull och bryt ner den mörka chokladen så att alltsammans smälter ihop. Häll ut på ett bakplåtspapper och sätt in i kylen för att svalna i ca 2 timmar. 
  2. När tryffelsmeten har stelnat är det bara att rulla lagom stora kulor av chokladen och rulla dem i t.ex. kokos eller kakao.
  3. Smaksätt eventuellt smeten med en tesked rom eller likör fören du ställer in den i frysen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar