18 januari 2016

MAROCCAN QUINOA SALAD WITH ROASTED EGGPLANT AND ZUCCHINI, ROASTED ALMONDS AND FRESH POMEGRANATE


Den här allt i ett rätten är helt fantastiskt. Har gjort den många gånger förr och skulle lätt kunna äta det varje dag. Det är en marockansk inspirerad quinoa sallad som typ exploderar av smak. Få ingredienser, enkel att göra, ser vacker ut och är typ uppbyggd av "superfoods". Den har fantastiska kryddor, syrlighet av lime, söthet av russin och bryts av av knaprigt rostade mandlar. 


MAROCKANS QUINOA SALLAD MED ROSTAD AUBERGINE OCH ZUCCHINI
2 portioner

Ingredienser:
1, 5 dl quinoa
1/2 aubergine
1/2 zucchini
olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk kanel
kokosflingor
russin
persilja
mandlar
1/2 granatäpple
saften från 1/2 lime
salt och peppar

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär zucchinin och auberginen i lagom stora skivor och blanda med olivolja och salt ordentligt i en bunke. Sprid sedan ut skivorna på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda i ugnen i ca 15 min (håll koll, det bränns lätt). Häll över mandlarna på ugnsplåten det sista 5 minuterna.
  2. Koka up 3 dl vatten och tillsätt quinoan, samt kanel och salt. När quinoan nästan är klar, dra av från plattan, rör ner russinen och låt stå under lock en stund.  Blanda under tiden ca 1 msk olivolja med en riven/pressad vitlöksklyfta i en bunke. 
  3. När auberginen och zucchinin är klara ska det blandas med vitlöksoljan i bunken. Låt gärna dra en stund så hinner även quinoan svalna lite. 
  4. Blanda samman alla ingredienser, samt hackad persilja och pressa över limen. Peppra och salta. Strö sedan det rostade mandlarna och granatäppelkärnor över. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar