23 november 2015

CAULIFLOWER CURRY WITH ROASTED EGGPLANT, COCONUTMILK, MUSTARD AND AVOCADO



Bästa curryn jag gjort någonsin! Så jävla god. En annan variant med lite andra smaker, men ja, fortfarande curry. Kan inte få nog. Min standard rätt sen flera år tillbaka och den går att variera på massor av sätt och med olika råvaror! Denna innehåller t.ex. lite stark senap och avokado.

BLOMKÅLSCURRY MED ROSTAD AUBERGINE, KOKOSMJÖLK OCH AVOKADO
2 portioner

Ingredienser:
1/2 aubergine (skuren i 1 cm, lagom stora bitar)
10-15 cm purjolök (strimlad)
2 vitlöksklyftor (pressade)
en bit ingefära (riven eller skuren i fina stavar)
1/2 röd chilipeppar (finhackad, med eller utan frön)
1 tsk currykrydda
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk kardemumma
1 tsk tomatpuré
1 tsk stark grovkornig senap
1 tsk curry pasta
1 burk kokosmjölk
1 litet blomkålshuvud (skuren i små buketter)
1 grönsaksbuljong
1 liten avokado (skuren i bitar)
bladpersilja och till garnering


  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda auberginebitarna med salt och låt dra i ca 15 min. för att få bort beska. Skölj sedan noga med vatten. Blanda auberginen med olivolja och salt och grädda i ugnen på ett bakplåtspapper tills de börjat bli brunt rostade i kanterna. 
  2. Stek purjo, vitlök, ingefära och chilipeppar i olivolja i en stekpanna tills de börjar få en gyllene färg. Tillsätt sedan currykrydda, spiskummin, gurkmeja, kardemumma, tomatpuré, senap och curry pasta och stek med en stund (möjligen med en skvätt vatten)
  3. Tillsätt blomkålen, kokosmjölk och grönsaksbuljong och låt småputtra i ca 10 min. 
  4. Tillsätt sedan den rostade aubergine och koka i ytterligare 5-10 min (beroende på när blomkålen börjar bli mjuk). Smaka av med eventuellt mer kryddor, salt och peppar. 
  5. När grytan är klar, är det bara att röra ner avokadon, garnera med bladpersilja och servera med en klick svalkande yoghurt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar