3 januari 2016

INDIAN VINDALOO WITH CHILI, RAISINS AND COCOANUTMILK.

Jag äter överlag väldigt mycket "orgientalisk" mat..alltså indiskt, libanesiskt, asiatiskt etc. Denna indiska vindaloo är inget undantag. En het kokosmjölksdoftande gryta med en bas av blomkål och kikärter. Det heta bryts av utav lite söta russin och en sval soyghurt. 

INDISKT HET VINDALOO
ca 4 personer

Ingredienser:
Ett stort blomkålshuvud (delad i klyftor)
Ett paket kikärter (ca. 230 g)
1/2 aubergine (skuren i bitar)
1/2 zucchini (skuren i bitar)
ca 10 körsbärstomater (delade)
1 gul lök (strimlad)
1 bit ingefära (riven)
2 stora vitlöksklyftor (pressade eller rivna)
Röd chilipeppar (finhacakd, med eller utan frön)
1 msk vindaloo
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad koriander
1 krm kardemumma
1 tsk kanel
1 burk kokosmjölk
Russin

  1. Börja med att steka löken, vitlöken, chilin och ingefäran i olja. Blanda sedan ner blomkålen, auberginen och zucchinin.
  2. Blanda sedan ner vindaloon, spiskummin, koriander, kardemumma och kanel och låt kryddorna steka med en stund. Addera sedan körsbärstomaterna och till sist kokosmjölken.
  3. Låt allting koka ihop tillsammans med en grönsaksbuljong och smaka av med salt och peppar. Sätt slutligen i russinen. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar